Home
   > Recreatie
      > Sport
         > Archief
Sport (archief)

Onderstaande artikelen zijn verplaatst vanaf de actuele 'Sport'-pagina, en worden bewaard in dit archief om een beeld te schetsen van de ontwikkeling van sport in Nesselande.
 
[naar boven] (14-04-07 | JL)

6e loopcursus Nesselande start zaterdag 6 september 2008

Sportstimulering Prins Alexander start zaterdag 6 september a.s. met de zesde loopcursus. Deze cursus is voor mannen en vrouwen die, op een verantwoorde manier, met de loopsport kennis willen maken. De cursus wordt gegeven door Cees van Muiden, een gediplomeerd atletiektrainer.

Bij de loopcursus voor beginners, een zogenaamde opstapcursus, leert men de juiste looptechniek, welke rek- en strekoefeningen men kan doen en hoe het (hard)lopen voorzichtig op te bouwen, zodat men na drie maanden training 5 km kan (hard)lopen.
De trainingen zijn van 09.00 tot 10.15 uur en er wordt verzameld in de Brede School Nesselande, Robert van ’t Hoffstraat 10-30, Rotterdam/Nesselande.

Trainingen na afloop van de cursus
De deelnemers van de vorige 5 cursussen trainen nu wekelijks in Nesselande onder leiding van Cees van Muiden. De trainingen voor de meer geoefende lopers/loopsters zijn op zaterdagmorgen, dinsdag- en donderdagavond. Voor deze trainingen kan een ieder met loopervaring zich direct aanmelden en meedoen.

Kledingadvies is een trainingspak en goede loopschoenen. Advies over aanschaf van loopschoenen en sportkleding kan men krijgen bij Cees van Muiden, (06) 52 57 10 00 of c.muiden@planet.nl.

De kosten bedragen voor de loopcursus € 30,00 per persoon voor de hele cursus (15 weken) inclusief afsluiting met loopcertificaat.

Voorinschrijven kan bij: Sport en Recreatie, Sportstimulering Prins Alexander, Stresemannplaats 8, 3068 JL Rotterdam, tel. (010) 455 02 00. Maar men kan ook inschrijven bij de trainer Cees van Muiden.
 
[naar boven] (12-09-08 | JL / bron: Sportstimulering Prins Alexander)

Zaterdag 17 mei 2008: 2e Alkemade Nesselandeloop

Op zaterdag 17 mei 2008 vindt de tweede Alkemade Nesselandeloop rond ‘onze’ plas plaats. Het is mogelijk om diverse afstanden te lopen. De 7 km en 14 km gaan rond de Zevenhuizerplas, en voor de jeugd en beginners is er de weg-/strandloop (1500 meter). Er wordt dit jaar geen 3 km gelopen.

In 2007 waren er rond de 250 deelnemers, waaronder ca. 50 kinderen, en de organisatie streeft naar ongeveer 500 deelnemers in de nabije toekomst.

Er zijn 3 afstanden (met doelgroep / kosten / starttijd):
1500 m kinderen en volwassenen € 2,00 11:00 uur
7 km volwassenen € 2,50 11.15 uur
14 km volwassenen € 3,00 11.15 uur

Inschrijving bij de startlocatie aan de Kretalaan vanaf 10.00 uur.

Zie voor meer informatie:
 flyer Nesselandeloop
 www.atletieknesselande.nl

De organisatie (o.a. looptrainer Cees van Muiden & Sportstimulering Prins Alexander) zoekt nog sponsors en vrijwilligers om te helpen op 17 mei. Voor meer informatie: Cees van Muiden (c.muiden@planet.nl) of Eva Spiering (info@atletieknesselande.nl).
 
[naar boven] (29-02-08, 14-03-08, 09-05-08 | JL / bron: Atletiek Nesselande & Cees van Muiden)

Zondag 14 oktober 2007: Rijden met tererreinauto's in Nesselande

Zondag 14 oktober a.s. zal op het bouwgebied van Nesselande voor de 3e keer een recreatief terreinautosportevenement plaatsvinden. Het rijden met de terreinwagens gaat van start om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Naar aanleiding van het grote succes van de twee voorgaande terreinautosportdagen in 2006, is er besloten om het evenement dit jaar te herhalen. Veel mensen die het toen gemist hebben krijgen nu de gelegenheid om toch nog kennis te maken met deze vorm van autosport. Waarschijnlijk zal dit de laatste keer zijn omdat het terrein binnen afzienbare tijd bebouwd zal gaan worden.

klik op de foto voor een grotere weergaveWederom zal de Terreinsportstichting Jeebee voor deze dag op door het OBR aangewezen stuk bouwgrond in Nesselande, een leuk recreatief parcours ( iets kleiner dan de vorige keer) aanleggen waar terreinauto’s kunnen rijden. Het parcours zal bestaan uit diepe kuilen, hoge zandbergen en bijvoorbeeld een wasbord van zand en klei. Een ieder die een terreinauto of een zogenaamde SUV bezit kan hier komen rijden. Men kan hiervoor inschrijven op de dag zelf bij de inschrijfcaravan van de Terreinsportstichting Jeebee.
De terreinauto’s en SUV’s die op het parcours willen rijden betalen inschrijfgeld.
Inwoners met een 4x4 auto uit de Deelgemeente Prins Alexander krijgen korting op het inschrijfgeld en mogen rijden voor het ledentarief van €12,50. Voor alle andere deelnemers zijn andere tarieven van toepassing.

Toeschouwers hebben gratis toegang.
Het zal voor de toeschouwers weer een spannende aangelegenheid zijn om te zien hoe de terreinauto’s zullen manoeuvreren door de kuilen en zandheuvels van het parcours zonder vast komen te zitten. De terreinsport die men hier zal aantreffen is een vorm van trial rijden en dat betekent: Snelheid is onderschikt, behendigheid is belangrijk en op het juiste moment gas geven of juist het gas loslaten.

Organisatie evenement
klik op de foto voor een grotere weergaveHet evenement wordt georganiseerd door de Stichting Jeebee i.s.m. Sportstimulering Prins Alexander en Deelgemeente Prins Alexander.
Het terreinsportevenement wordt door ondersteund door:
Autobedrijf Toyota Spiering B.V., Autobedrijf Nissan Visscher, Romers Transport, Hoveniersbedrijf Martijn Vos en Eetcafé De Blokhut.
Beide automobielbedrijven zullen met nieuwe en gebruikte 4x4 wagens op het terrein aanwezig zijn.
Romers Transport stelt een shovell beschikbaar om het parcours aan te leggen

Naast het terreinrijden is er een luchtkussen voor de jeugd.
Sportstimulering zal op deze dag op het terrein een luchtkussen plaatsen voor de kinderen. Ook aan de inwendige mens is gedacht, want voor een hapje en een drankje kan men terecht bij de snackwagen van de Blokhut op het terrein.

Bereikbaarheid terrein
De deelnemers en bezoekers kunnen het terrein bereiken via de Bostelweg en dan de Maatveldseweg op en deze uitlopen dan komt men vanzelf bij het terrein. De Bostelweg is te bereiken via de Europalaan, die in het verlengde van de Hoofdweg ligt, indien men vanuit de richting Alexandrium komt. Komt men vanuit Nesselande dan gaat men via de Zuidplasweg, Groeneweg, Westringdijk, Bostelweg aan het einde voor het viaduct ligt rechts de Maatveldseweg. Het terrein mag alleen via de Maatveldseweg bereikt worden.

Degenen die willen deelnemen aan het terreinrijden kunnen inschrijven
bij de Jeebeecaravan vanaf 10.30 uur. Kosten vanaf € 12,50 tot € 25,00. Voor toeschouwers is het evenement gratis.

Informatie:
 
Sportstimulering Prins Alexander
(010) 455 02 00
   (William Paay)
Stichting Jeebee
(0186) 61 69 93
   www.jeebee.nl info@jeebee.nl

 
[naar boven] (11-10-07 | JL / bron: Bureau Sportstimulering Prins Alexander)

Zaterdag 15 september 2007: Nesselande Springt

Op zaterdag 15 september wordt van 11 tot 16 uur op het Herman Bielingplein “Nesselande Springt” gehouden. Die dag kunnen alle kinderen van 4 tot 12 jaar uit Nesselande gratis deelnemen aan allerlei leuke activiteiten op het Herman Bielingplein in Nesselande. Zo staan er op het plein twee trampolines waar kinderen van 7 tot 12 jaar onder begeleiding van echte springers alle tricks and trades van het trampolinespringen onder de knie kunnen krijgen.
Voor de kleinere kinderen van 4 tot 6 jaar is er een aparte trampoline en een luchtkussen met allerlei leuke spelletjes.
Verder geeft circus Hannes en co geweldige circusworkshops van eenwieler fietsen tot koordlopen en jongleren. Alle activiteiten die dag worden begeleid door Sport en Recreatie Rotterdam, circus Hannes en Co en een aantal vrijwilligers uit Nesselande. Deelname aan “Nesselande springt” is gratis.

Gedurende de dag zijn ouders zelf verantwoordelijk voor de algemene begeleiding van hun kinderen. Maak daarom goede afspraken met uw kinderen over hun verblijf bij “Nesselande Springt” op het Herman Bielingplein.

Nesselande Springt kan georganiseerd worden dankzij een subsidie van de deelgemeente Prins Alexander in het kader van Sportief Initiatief. Dit heeft tot doel zowel volwassenen als kinderen te stimuleren om (nog) meer te sporten. De subsidie is toegekend naar aanleiding van een subsidieaanvraag van enkele bewoners uit Nesselande.
 
[naar boven] (13-09-07 | JL / bron: Corrie Verbrugge)

Sportief Initiatief: beloning voor sportieve en creatieve ideeën

De Deelgemeente Prins Alexander wil een zo breed mogelijke groep mensen enthousiast maken om te gaan sporten. Dit zogenaamde “Sportief Initiatief“ biedt bewoners, scholen en verenigingen de gelegenheid om in 2007 een vernieuwende, creatieve, originele maar in ieder geval een sportieve activiteit te organiseren.

Heeft u plannen om een sportieve activiteit te organiseren? Dan is dit de kans om uw idee te laten verzilveren via Sportief Initiatief. Ideeën hiervoor kunt u tot 31 mei 2007 indienen bij de deelgemeente. De deelgemeente beoordeelt de plannen en verleent een maximale bijdrage van € 1.000 per plan. Er is in totaal € 10.000 beschikbaar voor plannen. In de week van 18 juni 2007 wordt bekend gemaakt welke plannen in aanmerking komen voor de subsidie. De activiteit moet in 2007 plaatsvinden.

De aanvraagprocedure staat toegelicht in:
 brief 'Beloning sportieve en creatieve ideeën' (9 mei 2007)
 
[naar boven] (19-05-07 | JL / bron: Deelgemeente Prins Alexander)

Zaterdag 19 mei 2007: Nesselandeloop

Bij en rondom de Zevenhuizerplas organiseert o.a. Sportstimulering Prins Alexander op zaterdag 19 mei de eerste Nesselandeloop.

Er zijn 4 afstanden (met doelgroep / kosten / starttijd):
1500 m groepen 5 t/m 8 (kinderloop) gratis 11:00 uur
3 km volwassenen en jongvolwassenen € 2,00 11.15 uur
7 km volwassenen € 2,50 11.30 uur
14 km volwassenen € 3,00 11.30 uur

Inschrijving bij de startlocatie aan de Kretalaan (tegenover Albert Heijn) vanaf 10.00 uur.

Zie voor meer informatie:
 flyer Nesselandeloop
 www.atletieknesselande.nl

Voor dit evenement zoekt de organisatie nog vrijwilligers die zich willen inzetten voor taken zoals: verkeersregelaars, medewerkers aan de inschrijftafels en bezetting voor de waterpost etc.
Vrijwilligers die ons daarbij willen helpen worden vriendelijk verzocht z.s.m. contact te nemen met Cees van Muiden, looptrainer loopgroep Nesselande via (06) 52 57 10 00 of per e-mail: c.muiden@planet.nl.
 
[naar boven] (14-04-07, 26-04-07 | JL / bron: Sportstimulering Prins Alexander & Cees van Muiden)

3e loopcursus Nesselande

Na de successen van de eerste en tweede loopcursus, die in januari en september in 2006 opgestart werden, gaat op zaterdag 13 januari a.s. alweer de derde loopcursus van start.

De deelnemers van de eerste en tweede cursus trainen nu wekelijks in Nesselande onder leiding van Cees van Muiden een gediplomeerde atletiektrainer. De trainingen voor de meer geoefende lopers/loopsters zijn vanaf september op dinsdag en donderdagavond. Hier kan een ieder met loopervaring direct aan meedoen.

Bij de loopcursus voor beginners, een zogenaamde opstapcursus, leert men op een verantwoorde manier de juiste looptechniek, welke rek en strekoefeningen men kan doen en hoe het (hard)lopen voorzichtig op te bouwen, zodat men na drie maanden training b.v. 5 km kan (hard)lopen.

De trainingen zijn van 09.00 tot 10.00 uur en er wordt verzameld bij:
de Brede School Nesselande, Robert van ’t Hoffstraat 10-30.

Kledingadvies is een trainingspak en goede loopschoenen. Advies over aanschaf van loopschoenen en sportkleding kan men krijgen bij Cees van Muiden, (06) 52 57 10 00 of c.muiden@planet.nl.

De kosten bedragen voor de loopcursus € 30,00 per persoon voor de hele cursus (13 weken) inclusief afsluiting met loopcertificaat.

Voorinschrijven kan bij:
Sportstimulering Prins Alexander
Stresemannplaats 8
3068 JL Rotterdam
tel. (010) 455 02 00

Maar ook kan men op de dag van de start van de cursus inschrijven bij de trainer Cees van Muiden.
 
[naar boven] (07-01-07 | bron: Sportstimulering Prins Alexander)

MTB-wedstrijd 25 november

Zaterdag 25 november organiseert de GRTC Excelsior een MTB-wedstrijd op het parcours van Outdoor Valley (tegenover de Zevenhuizerplas aan de overkant van de Rotte). Deelname staat open voor iedereen en kost 3 euro (voor KNWU-licentiehouders is het gratis). De start is om 14:00 uur en de wedstrijd duurt 50 minuten. Inschrijven kan vanaf ongeveer 13:00 uur ter plekke.
Een mooie gelegenheid om jezelf eens te testen in een echte wedstrijd en om te kijken of je de buurman achter je kan houden... Meer informatie vind je op www.veldrijden.com (MTB = categorie C).

 
[naar boven] (22-11-06 | bron: Erik Herlé)

Zondag 8 oktober 2006: 2e keer terreinrijden in Nesselande

Zondag 8 oktober a.s. zal op het bouwgebied van Nesselande voor de 2e keer dit jaar een recreatief terreinsportevenement plaatsvinden.
Het terreinrijden gaat van start om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

Naar aanleiding van het grote succes van de 1e terreinsportdag van 19 februari, is er besloten om het evenement dit jaar te herhalen. Veel mensen die het toen gemist hebben krijgen nu de gelegenheid om toch nog kennis te maken met het terreinrijden.

Wederom zal de Terreinsportstichting Jeebee voor deze dag op door het OBR aangewezen stuk bouwgrond in Nesselande, een leuk recreatief parcours ( iets kleiner dan de vorige keer) aanleggen waar terreinauto’s kunnen rijden. Het parcours zal bestaan uit diepe kuilen, hoge zandbergen en bijvoorbeeld een wasbord van zand en klei. Een ieder die een terreinauto of een zogenaamde SUV bezit kan hier komen rijden. Men kan hiervoor inschrijven op de dag zelf bij de inschrijfcaravan van de Terreinsportstichting Jeebee.
De terreinauto’s en SUV’s die op het parcours willen rijden betalen inschrijfgeld.
Inwoners met een 4x4 auto uit de Deelgemeente Prins Alexander krijgen korting op het inschrijfgeld en mogen rijden voor het ledentarief van €12,50. Voor alle andere deelnemers zijn andere tarieven van toepassing.

Toeschouwers hebben gratis toegang.
Het zal voor de toeschouwers een spannende aangelegenheid zijn om te zien hoe de terreinauto’s zullen manoeuvreren over het parcours zonder vast komen te zitten. De terreinsport die men hier zal aantreffen is eigenlijk een vorm van trial rijden en dat betekent: Snelheid is onderschikt, behendigheid is belangrijk en op het juiste moment gas geven of juist het gas loslaten.

Het evenement wordt georganiseerd door de Stichting Jeebee i.s.m. Sportstimulering Prins Alexander en Deelgemeente Prins Alexander.
Het terreinsportevenement wordt door ondersteund door:
Toyota Autobedrijf Spiering B.V., Daihatsu Autobedrijf Wimoca b.v. en Hoveniersbedrijf Martijn Vos
De shovel om het terrein aan te leggen wordt, zonder kosten, beschikbaar gesteld door Romers Transport.

Naast het terreinrijden zijn er ook activiteiten voor de jeugd.
Sportstimulering zal op deze dag bij het terrein een luchtkussen plaatsen voor de kleintjes en het evenementenbedrijf C&F Sporting komt met een aantal quads.
Op een apart parcours kan op deze quads tegen betaling gereden worden.
Ook aan de inwendige mens is gedacht, want voor een hapje en een drankje kan men terecht bij de snackwagen van de Blokhut op het terrein.

Bereikbaarheid terrein
De deelnemers en bezoekers kunnen het terrein bereiken via de Bostelweg en dan de Maatveldseweg op en deze uitlopen dan komt men vanzelf bij het terrein. De Bostelweg is te bereiken via de Europalaan, die in het verlengde van de Hoofdweg ligt, indien men vanuit de richting Alexandrium komt. Komt men vanuit Nesselande dan gaat men via de Zuidplasweg, Groeneweg, Westringdijk, Bostelweg aan het einde voor het viaduct ligt rechts de Maatveldseweg. Het terrein kan en mag alleen via de Maatveldseweg bereikt worden.

Degenen die willen deelnemen aan het terreinrijden kunnen inschrijven bij de Jeebeecaravan vanaf 10.30 uur. Toeschouwers zijn vanaf 11.00 uur welkom.

Informatie:
 
Sportstimulering Prins Alexander
(010) 455 02 00
   (William Paay of Marco Nijssen)
Stichting Jeebee
(0186) 61 69 93
   www.jeebee.nl info@jeebee.nl

 
[naar boven] (22-09-06 | JL / bron: Bureau Sportstimulering Prins Alexander)

Nieuw: Jeugdatletiek in Nesselande

Op zaterdag 2 september gaat er ook gestart worden met jeugdatletiek.
Er blijkt veel vraag te zijn naar atletiek in de buurt. Nu moeten kinderen, die graag aan atletiek willen doen, naar de atletiekvereniging PAC in het Kralingse Bos of naar de vereniging Rotterdam Atletiek aan de Bentincklaan vlakbij Diergaarde Blijdorp. Dit vinden veel ouders te ver.

Naar aanleiding daarvan wordt er nu door enthousiaste vrijwilligers met ondersteuning van Sportstimulering een cursus jeugdatletiek opgestart voor jeugd van 5 t/m 12 jaar.
De opstartcursus gaat zes weken duren en hiervoor betalen de kinderen € 5,00 per kind voor de hele cursus.

Bij de cursus jeugdatletiek leren de kinderen niet alleen lopen maar ook balwerpen, kogelstoten, verspringen, hordenlopen, sprinten enz.
Uiteraard houden de trainers rekening met de leeftijd van de kinderen in de manier waarop de verschillende onderdelen worden aangeboden. De trainingen worden gegeven door gekwalificeerde trainers en atleten.

Na de opstartcursus kan er een knipkaart gekocht kunnen worden. De knipkaart zal € 15,00 gaan kosten met 10 knipjes, dat is maar € 1,50 per keer.
Net als bij de loopgroep voor volwassenen is het verzamelpunt de winkel van Albert Hein Kretalaan 168 in Nesselande.
De tijd is van 09.30 tot 10.30 uur.
De jeugdtrainingen worden gegeven op het strand van de Zevenhuizerplas en directe omgeving.

Indien ouders of kinderen vragen hebben dan kan een mail gestuurd worden naar: info@atletieknesselande.nl

Voorinschrijven kan bij:
Sportstimulering Prins Alexander
Stresemannplaats 8
3068 JL Rotterdam
Tel: 010-455 02 00

Maar men kan zich ook op de dag van de start van de cursus ter plekke bij de trainers inschrijven.
 
[naar boven] (31-08-06 | bron: Sportstimulering Prins Alexander)

2e loopcursus volwassenen Nesselande

Na het succes van de eerste loopcursus, die in januari van dit jaar opgestart werd, is besloten om door te gaan en een tweede loopcursus te starten.
Voor de eerste cursus hadden zich een dertig deelnemers aangemeld en zo'n drie maanden later behaalde bijna iedereen het loopcertificaat van Sportstimulering Prins Alexander.

Loopgroep NesselandeDeze deelnemers van de eerste cursus trainen nu wekelijks in Nesselande onder leiding van Cees van Muiden een gediplomeerde atletiektrainer. De trainingen voor de meer geoefende lopers/loopsters zijn vanaf september op dinsdag en donderdagavond. Hier kan een ieder met loopervaring direct aan meedoen.

Bij de loopcursus voor beginners, een zogenaamde opstapcursus, leert men op een verantwoorde manier de juiste looptechniek, welke rek en strekoefeningen men kan doen en hoe het (hard)lopen voorzichtig op te bouwen, zodat men over een maand of drie b.v. 5 km kan (hard)lopen.

Deze nieuwe loopcursus gaat starten op zaterdag 2 september a.s. en wordt gegeven door de atletiektrainer Cees van Muiden.
De trainingen zijn van 09.30 tot 10.30 uur en er wordt verzameld bij de winkel van AH Kretalaan 168 in Nesselande.
Kledingadvies is een trainingspak en goede loopschoenen. Advies over aanschaf van loopschoenen en sportkleding kan men krijgen bij Cees van Muiden, (06) 52 57 10 00 / c.muiden@planet.nl

De kosten bedragen voor de loopcursus € 30,00 per persoon voor de hele cursus (3mnd) inclusief afsluiting met loopcertificaat.

Voorinschrijven kan bij:
Sportstimulering Prins Alexander
Stresemannplaats 8
3068 JL Rotterdam
Tel: 010-455 02 00

Maar ook kan men op de dag van de start van de cursus inschrijven bij de trainer Cees van Muiden.
 
[naar boven] (31-08-06 | bron: Sportstimulering Prins Alexander)

Uurtje sporten: zaalvoetbal

Beste Nesselanders,

Onze zaalvoetbalgroep op zoek naar nog meer Nesselanders om op woensdagen van 21-22 uur te voetballen in de gymnastiekzaal van de Brede School in Nesselande. Dit puur voor de ontspanning, de sport en gezelligheid!
Lijkt dit je ook leuk, mail me dan op hans@inberg.nl, we beginnen 6 sept. weer.

Groet, Hans Inberg
 
[naar boven] (31-08-06 | bron: Hans Inberg)

Loopgroep Nesselande nodigt nieuwe lopers uit

Ik wil U graag op de hoogte houden van de verdere ontwikkelingen van uw eigen loopgroep Nesselande.

Na de beëindiging van de opstap groep in mei j.l. is de loopgroep Nesselande voor gevorderde direct van start gegaan. De meeste opstarters melden zich spontaan aan door te gaan en daarnaast hebben zich 3 nieuwe leden aangemeld die al enige loop ervaring hadden.

Elke zaterdag vertrekken we nu met onze nieuwe loop groep vanaf Albert Heijn met zo'n 26 atleten. Het programma van zo'n zaterdag ziet er ongeveer als volgt uit:
We beginnen met een rustige circulatieloop van 10 minuten gevolgd door dynamische rek- en strekoefeningen.
Daarna proberen we de techniek van het lopen te verfijnen door loopoefeningen die daarvoor bedoeld zijn.
Vervolgens volgt er een kerntraining en dat zijn vaak vormen van intervaltrainingen, we lopen uit en sluiten af met statische rek- en strekoefeningen.

De gehele training duurt ongeveer 5 kwartier. De samenstelling van de groep is zeer divers van niveau en er zijn meer vrouwen dan mannen en dat is in de sport nog wel eens andersom. De leeftijden variëren van 25 tot 50 jaar en behoeft voor niemand enige belemmering te zijn.
Er wordt en kan groepsgewijs maar vooral individueel belast zodat niemand in de problemen behoeft te komen. Ons devies in de groep is dan ook "samen uit, samen thuis".

We hebben op dit moment 4 gediplomeerde trainer(st) beschikbaar dus de groep mag wat ons betreft verder doorgroeien. Dus een oproep aan alle Nesselanders: kan je al een beetje hardlopen (20 minuten achterelkaar), of loop je al voor jezelf en vindt je het leuker in een gezellige groep te lopen dan maar alleen, sluit je bij ons aan en ervaar hoe leuk het is te zien dat je conditie met sprongen vooruit gaat.

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Je koopt bij Sportstimulering in Ommoord of bij ondergetekende voorafgaande aan de training een STRIPPENKAART met daarop 15 trainingen, na elke training gaat er een strip af en is de kaart vol dan koop je weer een nieuwe. Als je dus een keer niet kan dan gaat er dus GEEN strip verloren.
De prijs voor een strippenkaart bedraagt Euro 30.-

Ik hoop spoedig weer nieuwe enthousiaste Nesselanders te mogen begroeten.

Groet,
Cees van Muiden (trainer Loopgroep Nesselande)
 
[naar boven] (22-06-06 | JL / bron: Cees van Muiden)

Cees van Muiden over 'Loopgroep Nesselande'

Cees van Muiden stelt zichzelf en de Loopgroep Nesselande voor:

Ik ben Cees van Muiden en ik ben samen met Sport en Recreatie van uw deelgemeente in januari van dit jaar gestart met een cursus hardlopen voor beginners.
We hebben zo'n 32 lopers die elke zaterdag vanaf de parkeerplaats bij Albert Heijn om 09:30 uur van start gaan met de training.
De deelnemers komen hoofdzakelijk uit de wijk Nesselande, de cursus wordt beëindigd op 6 mei a.s. om 9.30 uur met een prestatieloop van 5 of 8 km. Na afloop krijgen de deelnemers die zich 14 januari van dit jaar opgaven voor de eerste opstartloop in Nesselande een certificaat overhandigd door Jolanda van Drongelen.
Na deze opstapcursus gaat de groep gewoon verder met het verder ontwikkelen van de conditie. Dus vanaf mei a.s. kunnen ook geoefende lopers zich aansluiten bij onze groep. Verder zijn we voornemens om 2 x per jaar een opstaploop te blijven organiseren en wel 1 in januari en 1 begin september. Deze zijn dan alleen bedoeld voor startende hardlopers.

Samengevat een permanente hardloopgroep in de wijk en 2x per jaar de mogelijkheid om in 15 weken het hardlopen onder de knie te krijgen. De trainingen worden door mij verzorgd en ik ben naast docent van de K.N.A.U. tevens trainer loopgroepen, coach B met de specialisatie midden en lange afstand en coach C. Indien de groepen groter worden zal ik worden geassisteerd door gekwalificeerde trainers.
 
Vriendelijke groet,
Cees van Muiden
Ben Websterstraat 2
3069 XJ Rotterdam-Zevenkamp
e-mail: c.muiden@planet.nl
telefoon: (06) 52 57 10 00
 
[naar boven] (14-04-06, 27-04-06 | JL / bron: Cees van Muiden)

Terreinrijden in Nesselande

Zondag 19 februari a.s. zal op het bouwgebied van Nesselande een recreatief terreinsportevenement plaatsvinden. Het terreinrijden gaat van start om 11.00 uur en eindigt om 16.00 uur.

klik op de foto voor een grotere weergaveDe Terreinsportstichting Jeebee zal voor deze dag, op bouwgrond in Nesselande, een leuk recreatief parcours aanleggen waar terreinauto’s kunnen rijden. Het parcours zal bestaan uit diepe kuilen, hoge zandbergen en bijvoorbeeld een wasbord van zand en klei. Een ieder die een terreinauto of een zogenaamde SUV bezit kan hier komen rijden. Men kan hiervoor inschrijven op de dag zelf bij de inschrijfcaravan van de Terreinsportstichting Jeebee. Inwoners uit de Deelgemeente Prins Alexander krijgen korting op het inschrijfgeld en mogen rijden voor het ledentarief van €12,50.

Het evenement is voor bezoekers gratis te zien.
Het zal voor de bezoekers een spannende aangelegenheid zijn om te zien hoe de terreinauto’s zullen manoeuvreren over het parcours zonder vast komen te zitten. De terreinsport die men hier zal aantreffen is eigenlijk een vorm van trial rijden en dat betekent: Snelheid is onderschikt, behendigheid is belangrijk en op het juiste moment gas geven of juist het gas loslaten.

klik op de foto voor een grotere weergaveHet terreinsportevenement wordt door Boskalis/KWS ondersteund welke een shovel met mankracht ter beschikking heeft gesteld om het parcours te kunnen aanleggen.
Het evenement wordt door de Stichting Jeebee georganiseerd i.s.m. Sportstimulering Prins Alexander en Deelgemeente Prins Alexander.

Naast het terreinrijden zijn er ook activiteiten voor de jeugd. Sportstimulering zal op deze dag bij het terrein een luchtkussen, een opblaasbare voetbalkooi en een voetbalboarding plaatsen. Het luchtkussen voor de kleintjes en de voetbalkooi en voetbalboarding voor de wat oudere jeugd. Sportleiders zullen het voetbal begeleiden. Aan deze activiteiten kan men gratis deelnemen.
Voor een hapje en een drankje kan men terecht bij de snackwagen op het terrein.

De deelnemers en bezoekers kunnen het terrein bereiken via de Bostelweg en dan de Maatveldseweg op en deze uitlopen dan komt men vanzelf bij het terrein. De Bostelweg is te bereiken via de Europalaan, die in het verlengde van de Hoofdweg ligt, indien men vanuit de richting Alexandrium komt. Komt men vanuit Nesselande dan gaat men via de Zuidplasweg, Groeneweg, Westringdijk, Bostelweg aan het einde voor het viaduct ligt rechts de Maatveldseweg. Het terrein kan en mag alleen via de Maatveldseweg bereikt worden.

Degenen die willen deelnemen aan het terreinrijden kunnen inschrijven
bij de Jeebeecaravan vanaf 10.30 uur.
Bezoekers / kijkers zijn vanaf 11.00 uur welkom.

Informatie:
 
Sportstimulering Prins Alexander
(010) 455 02 00
   (William Paay of Marco Nijssen)
Stichting Jeebee
(0186) 61 69 93
   www.jeebee.nl info@jeebee.nl
 
[naar boven] (09-08-05 | bron: Bureau Sportstimulering Prins Alexander)

Uurtje sporten: zaalvoetbal

Beste Nesselanders,

Ik ben op zoek naar minimaal 14 mede-Nesselanders om een uurtje per week te gaan zaalvoetballen in de gymnastiekzaal van de Brede School in Nesselande. Dit puur voor de ontspanning, de sport en gezelligheid!

Lijkt dit je ook leuk, mail me dan op hans@inberg.nl, met de avond en het tijdstip dat je kunt.

Groeten,
   Hans Inberg
   Carel Willinksingel 322
   Hof van Nesselande
 
[naar boven] (09-08-05 | Hans Inberg)

Sportmiddag 17 september 2005

Op zaterdag 17 september 2005 wordt op de locatie van de Brede school in Nesselande een sportmiddag gehouden. Dit evenement is voor iedereen die eraan wil deelnemen, ongeacht de leeftijd. Er zijn geen kosten aan verbonden. De aanvang is om 13:30 uur en duurt tot 17:00 uur. De deelnemers zullen in groepen verschillende sporten en spelvormen doen. Deze activiteiten worden begeleid door professionele sportleiders van sportverenigingen uit de omgeving. Op deze manier kan kennis worden gemaakt met diverse disciplines en sporten.

De clubs die hieraan deelnemen zijn:
* Hockey vereniging OMHC
* Sport- en Fitnesscentrum de Koornmolen
* Every-one Nordic Walking Bergschenhoek
* Volleybal vereniging VC Nesselande
* Tennisvereniging Zevensprong
* Korfbalclub CKV uit Nieuwerkerk

Aan het eind van de dag zal een prijsuitreiking plaatsvinden voor de groep met de hoogste score in punten. Vervolgens wordt aansluitend nog een kleine maaltijd aangeboden, waarvoor men zich kan opgeven op de dag zelf. De activiteiten worden op genoemde locatie in de sporthal en op het schoolplein gehouden. Binnenkort wordt meer informatie via de folder verstrekt.
 
[naar boven] (09-08-05 | bron: Kerk in Nesselande)

Nesselande ... volleybolwerk??

Als de voortekenen niet bedriegen is Nesselande hard op weg een centrum van topvolleybal te worden. Aan de Groeneweg, in hetzelfde pand als het informatiecentrum, wonen al vele jaren spelers van volleybalclub "Nesselande". In datzelfde pand heeft ook de Stichting Topvolleybal Rotterdam haar kantoor. De bekende volleyballer Marko Klok zal zich vestigen in Nesselande en naar verluidt komen ook de beachvolleyers Rebecca Kadijk en Richard de Kogel naar onze contreien.

Historie
Zevenhuizen heeft al een lange geschiedenis met betrekking tot het volleybal. De wortels van v.c. Nesselande liggen daar!
In 1954 werd na de opening van een nieuwe gymnastiekzaal begonnen met volleybal in clubverband, toen nog v.c. Zevenhuizen. De vereniging groeide gestaag en de resultaten eveneens. In de inmiddels gebouwde Swanla sporthal in Zevenhuizen werd enthousiast en fanatiek getraind en in 1984 ging het eerste herenteam naar de eredivisie, waarin het sindsdien is blijven spelen. Vanwege de eisen die aan de accommodatie voor een topteam wordt gesteld, verhuisde het eerste team voor de wedstrijden naar de sporthal naast De Kuip. Alle andere activiteiten voor zowel dames als heren vinden nog steeds in Zevenhuizen plaats. Voor alle leeftijden en speelsterkten is daar de mogelijkheid om te trainen en wedstrijden te spelen.
Nadat Rotterdam een gedeelte van Zevenhuizen geannexeerd heeft voor de wijk Nesselande, heeft de volleybalclub haar naam aangepast.

Topppers
Het eerste team van ORTEC.Nesselande legt voor dit seizoen de lat hoog, ze streven naar het kampioenschap. Een eerste stap daarheen was de 3-1 overwinning op 3 november jl. op landskampioen Omniworld/AMVJ.
Het eerste damesteam speelt in de eerste divisie en de thuiswedstrijden worden nog steeds in de Swanla zaal in Zevenhuizen gespeeld.

Beachvolleybal
Afgelopen zomer organiseerde Topvolleybal Rotterdam het eerste beachvolleytoernooi in Nesselande. Op het zand aan de Zevenhuizerplas kon men toen genieten van spannend spel. Er deden 32 heren- en 24 damesteams mee. Waarschijnlijk wordt in 2003 weer een Open Masters op het strand van Nesselande gehouden.

Nesselande ... een bolwerk van volleybal!!
 
[naar boven] (17-01-03 | LvD)

Lees verder:

pagina 'Sport' op Nesseweb